Doporučení hygieniků spojená se začátkem školního roku
Vydáno: 10. 9. 2018
Autor: HSHMP
HSHMP radí nejen s přípravou zdravých svačin.
Začátek školního roku je vždy obdobím velkých změn a shonu pro děti, rodiče, ale i další skupiny obyvatel. Plynou z toho i určitá rizika, například v dopravě. Mnozí rodiče stojí před dilematem, jakou aktovku koupit svým dětem nebo řeší otázku přípravy svačin. Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) proto přináší několik užitečných doporučení a rad, která mohou usnadnit řešení nastíněných otázek.
Jak na správnou a zdravou svačinu?
Drobným, ale každodenním úkolem rodičů je připravovat dětem takové svačiny a nápoje, které jim dodají dostatek energie a živin a přitom nebudou zdrojem „prázdných“ kalorií. Svačiny, které budou svým složením pestré, budou dětem chutnat a zároveň je nenásilně povedou ke zdravému stravování a zdravé životosprávě. Svačiny, ve kterých bude vždy zastoupeno ovoce nebo zelenina, bílkoviny a komplexní sacharidy.
Rádcem a užitečným pomocníkem může být v tomto případě další zajímavá brožura připravená kolektivem pracovníků Státního zdravotního ústavu „Zdravá školní svačina aneb uzdravme svůj školní automat i bufet“ – ke stažení ZDE (pdf; 2,41 MB). HSHMP rodičům doporučuje se s obsahem brožury detailně seznámit.
Celý článek HSHMP včetně dopručení jak zvýšit bezpečnost dětí v dopravním provozu a jak vybrat správnou školní aktovku: „Doporučení hygieniků spojená se začátkem školního roku“
Foto: Shutterstock
HSHMP přeje dětem, rodičům, učitelům, ředitelům a dalším zaměstnancům škol v Praze úspěšné zvládnutí shonů začátku školního roku. Věříme, že výše uváděná doporučení HSHMP přispějí ke zmírnění starostí, které s tímto obdobím souvisejí.
V Praze 10. 9. 2018
MUDr. Danuše Antošová
Kancelář ředitele HSHMP
MUDr. Danuše Antošová
Kancelář ředitele HSHMP
Mgr. Zbyněk Boublík
tiskový mluvčí
tiskový mluvčí
Zdroj: HSHMP