Bezpečnost potravin

Doporučení hygieniků k začátku školního roku

Vydáno: 2. 9. 2019
Autor: HSHMP

Doporučení HSHMP týkající se nejen zdravých svačin


Foto: Shutterstock

Začátek školního roku je vždy obdobím velkých změn a shonu pro děti, rodiče, ale i další skupiny obyvatel. Plynou z toho i určitá rizika, například v dopravě. Mnozí rodiče stojí před dilematem, jakou aktovku koupit svým dětem nebo řeší otázku přípravy svačin. Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) proto přináší několik užitečných doporučení a rad, která mohou usnadnit řešení nastíněných otázek.

Jak na správnou a zdravou svačinu?  
Dalším drobným, ale každodenním úkolem rodičů je připravovat dětem takové svačiny a nápoje, které jim dodají dostatek energie a živin a přitom nebudou zdrojem „prázdných“ kalorií. Svačiny, které budou svým složením pestré, budou dětem chutnat a zároveň je nenásilně povedou ke zdravému stravování a zdravé životosprávě. Svačiny, ve kterých bude vždy zastoupeno ovoce nebo zelenina, bílkoviny a komplexní sacharidy.   
 
Celý článek „Doporučení hygieniků spojená se začátkem školního roku“  (včetně doporučení jak vybrat správnou školní aktovku a jak zvýšit bezpečnost dětí v dopravním provozu)
 
Zdroj: HSHMP