Bezpečnost potravin

Diskuzní seminář Budoucnost potravinářství do roku 2030

Vydáno: 15. 8. 2016
Autor: MZe

Seminář se uskuteční 26. srpna 2016 v rámci odborného programu na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích.

„Budoucnost potravinářství do roku 2030“
Diskuzní seminář

 26. srpna 2016,  13.00 – 15.00 hodin    
Výstaviště České Budějovice a.s.,  Husova 523,  České Budějovice
Pavilon Z – 1. patro


Zahájení semináře:
MUDr. Viera Šedivá
Náměstkyně ministra zemědělství pro řízení Sekce potravinářských výrob – Úřad pro potraviny             

Úvodní vystoupení:
Ing. Marian Jurečka
Ministr zemědělství České republiky
Ing. Miroslav Toman, CSc.
Prezident Agrární komory ČR a prezident Potravinářské komory ČR 
Shabtai Cohen, Ph.D.
Vedoucí výzkumný pracovník, Volcani Center Agricultural Research Organization, Ministerstvo zemědělství a rozvoje venkova Státu Izrael

Témata diskusního semináře:

  • Trvale udržitelné potravinové zabezpečení a přiměřená soběstačnost
  • Příležitosti a investice potravinářského sektoru
  • Rovnoprávné postavení českých zemědělců a potravinářů v rámci EU
  • Podpora kvalitních a českých potravin
  • Zkušenosti zahraničních firem s podnikáním v ČR
  • Rozšiřovaní podnikatelské aktivity v zemích EU, resp. třetích zemích
     

Panelová diskuze: 
Ing. Milan Teplý
Generální ředitel, MADETA, a.s.
Čestmír Motejzík
Předseda představenstva, Maso uzeniny Písek, a.s.
Ing. Jaroslav Kurčík
Generální ředitel, PENAM, a.s.
Ing. Martin Štrupl
Generální ředitel, Hamé s.r.o.

Příloha: