Bezpečnost potravin

Desítky případů zažívacích obtíží v Hradci Králové – aktualizace 2. 7. 2018

Vydáno: 4. 7. 2018
Autor: KHS Královéhradeckého kraje

KHS Královéhradeckého kraje zveřejnila výsledky laboratorních rozborů.

Výsledky veškerých laboratorních rozborů prokázaly, že u strávníků Občerstvení MAXIM (Grill House), V Kopečku 82/3 v Hradci Králové se jednalo o akutní otravu z potravin, konkrétně stafylokokovou enterotoxikózu. Ta byla způsobena kmenem zlatého stafylokoka s produkcí střevního jedu – enterotoxinu typu A. Celkem onemocnělo 81 osob.  

Příčinou zdravotních obtíží byla konzumace „tortilly s kuřecím kebabem, zeleninou a tzatziki“, kterou postižení zakoupili právě v této provozovně.  

KHS nyní zpracovává veškeré podklady pro Policii ČR, která v této souvislosti provádí šetření ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožování závadnými potravinami. S ohledem na toto probíhající vyšetřování nebudeme nyní zveřejňovat další informace.

 

Za KHS
Bc. Veronika Krejčí

 

Předchozí informace:
http://www.bezpecnostpotravin.cz/desitky-pripadu-zazivacich-obtizi-v-hradci-kralove-prvni-vysledky.aspx
http://www.bezpecnostpotravin.cz/desitky-pripadu-zazivacich-obtizi-v-hradci-kralove.aspx

Zdroj: KHS Královéhradeckého kraje