Celostátní odborná konference „Léky, potraviny a naše zdraví“ 2018
Konference se koná 17. října 2018 v IKEM v Praze.
Stejně jako loni, i letos bude Fórum zdravé výživy se Sekcí výživy a nutriční péče a Laboratoří pro výzkum aterosklerózy IKEM pořádat v Praze Celostátní odbornou konferenci (17. října 2018). Tématem letošní konference jsou „LÉKY, POTRAVINY A NAŠE ZDRAVÍ“.
Mezi diskutovanými tématy budou potraviny a léky a jejich vzájemná interakce, nejčastější lékové interakce, potraviny, funkční potraviny a nutraceutika – jejich definice a možnosti využití ve vztahu ke střevnímu mikrobiomu, v souvislosti se sportovní výživou. Tématem budou také bylinky, superpotraviny aj.
Věříme, že letošní konference bude mít takový úspěch jako ty předešlé (ty si můžete připomenout v několika příspěvcích v sekci Akce, kongresy, přednášky).
Těšíme se na Vaši účast!
PODROBNÉ INFORMACE KE KONFERENCI
Datum a místo konání:
17. října 2018; 9-16,35 hodin (dle programu); IKEM, Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha, Kongresový sál
Určena pro:
nelékařské zdravotnické profese podle zákona 96/2004, vyučujícím a studentům odpovídajících oborů a zájemcům o problematiku
Odborný program:
8:30 – 9:00 Prezence
9:00 – 9:05 Zahájení konference
9:05 – 9:45 Nejčastější lékové interakce
Prof. MUDr. Jan Bultas, CSc., Ústav farmakologie 3. LF UK
9:45 – 10:25 Interakce léků a potravin
Doc. MUDr. Jan Piťha, CSc., LF UK FN Motol, IKEM, FZV
10:25 – 11:05 Pojmy – potraviny, funkční potraviny, potraviny pro zvl. výživu, nutraceutika
Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
11:05 – 11:35 Přestávka
11:35 – 12:15 Strava při užívání warfarinu a dalších koagulancií
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV
12:15 – 12:55 Potraviny, nutraceutika a léky užívané k ovlivnění střevního mikrobiomu
Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D, TN Praha, FZV
12:55 – 13:55 Přestávka, oběd
13:55 – 14:35 Nutraceutika/doplňky stravy ve výživě sportujících ano či ne?
RNDr. Pavel Suchánek, Fitbee, FZV
14:35 – 15:15 Bylinky – potraviny nebo léky?
Eva Chocenská, TN Praha
15:15 – 15:55 Jsou superpotraviny opravdu super?
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT, FZV
15:55 – 16:35 Potraviny od tabulek, po žaludek a ještě dál
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV
16:35 Závěr, zakončení konference
Změna programu vyhrazena
Účastnické poplatky:
studenti: 400,- Kč
členové Sekce výživy a nutriční péče, z. s.: 400,- Kč
ostatní: 700,- Kč
!!!pozn: při platbě (č. ú: 659167001/5500) prosím uveďte celé Vaše jméno ve zprávě pro příjemce. Platba na místě není možná!!!
Termín pro zaslání přihlášky a platby na účet:
do 10. 10. 2018
Zdroj: Fórum zdravé výživy
Foto: Shutterstock