Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 4/2014

Vydáno: 15. 7. 2014
Autor: Časopis Výživa a potraviny

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování“.

Výživa a potraviny – 4/2014

OBSAH:
Štiková, O.:
Vývoj celkové spotřeby potravin a nápojů v uplynulých 20 letech (1992-2012)
Stávková, J.:
Výživa romské populace
Fiala, J., Sochor, O., Pluháček, Z.:
Jak moc se u nás pije? (Alkohol v centru Jižní Moravy)
Dostálová, J.:
Olivový olej
Jelínek, M.:
Zdravotní výhody lupiny
Houška, M., Tříska, J., Balík, J., Landfeld, A., Novotná, P., Vrchotová, N., Híc, P.:
Sledování změn obsahu resveratrolu ve slupkách bobulí a moštech z vybraných druhů révy vinné ošetřené UV zářením
Brát, J.:
Mýty a fakta o glutamátu

Zpravodaj pro školní stravování – 4/2014

OBSAH:
Nekonečný boj s větrnými mlýny
Brazilská kuchyně v rytmu 20. MS ve fotbale
Závěrečné slovo k oslavám 50. Výročí systému školního stravování v ČR
Podrobněji k požadavkům na označování
Zdravější školní stravování v Senátu ČR
Problematika naplňování vize Skutečně zdravé školy ve školních jídelnách
Oznámení o školení pro školní jídelny
Alergeny — informování o alergenech ve stravovacích provozech
Stravování v Kalifornii II

Zdroj: Společnost pro výživu