Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 3/2014

Vydáno: 23. 5. 2014
Autor: Společnost pro výživu

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování“.

Výživa a potraviny – 3/2014
OBSAH:
Pospiech, M., Vaculíkova, J., Oštádalová, M., Tremlová, B.:
Srovnání obsahu β-karotenu u tuzemských a zahraničních meruněk
Březková, V., Matějová, H., Derflerová Brázdová, Z.:
Prevence osteoporózy — to není jen vápník
Dostálová, J., Doležal, M.:
Výživové hodnocení tuků a olejů nejčastěji používaných v České republice
Blattná, J.:
Jarní únava a vitaminy
Havlík, J.:
Obavy z kvality potravin mohou ovlivňovat naše zdraví
Fiala, J.:
Jak rozumět obsahu alkoholu v nápojích
Kapounová, Z., Matějová, H.:
Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) dětí II — postoje spotřebitelů
Zoubková, H.:
Prevence nádorů zeleným čajem?

Příloha: receptury pokrmů

Zpravodaj pro školní stravování – 3/2014
OBSAH
Komentář k otevřenému dopisu odborníků
Nabídka kurzů v roce 2014
Otevřený dopis odborníků na výživu dětí ke kampani proti školnímu stravování
Reakce na otevřený dopis proti občanské iniciativě Skutečně zdravá škola ze dne 10. března 2014
Spotřební koše
Hlavní zásady školního stravování Kalifornie: legislativní zasedání 2013 – 2014 Trentino) v Itálii
Nebezpečí nehrozí jen od zvířat
Kurz léčebné výživy a její praktické aplikace
Vzpomínka a rozloučení
Nové knihy: Jídlo v životě dítěte a adolescenta
Carving kuchařské umění 650 let staré, u nás 15 let mladé

Zdroj: Společnost pro výživu