Bezpečnost potravin

Časopis Výživa a potraviny – 2/2014

Vydáno: 25. 4. 2014
Autor: Společnost pro výživu

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování“.

Výživa a potraviny – 2/2014
OBSAH:
Kapounová, Z., Matějová, H.:
Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) u dětí I. – zdravá snídaně nebo sladká pochoutka?
Necidová, L.:
HACCP – aktuální normativní a legislativní předpisy a jejich vývoj
Němečková, I.:
Modifikovaný kukuřičný škrob a bifidobakterie v jogurtech
Makovický, P., Pécsiová, K., Nagy, M., Poráčová, J., Mydlárová-Blaščáková, M., Zahatňanská, M., Bernátová, R., Kotosová, J., Sedlák, V.:
Pilotný výskum pitného režimu u detí predškolského veku
Havlík, J., Volštátová,T.:
Mléko jako potravina v těhotenství a při kojení
Urban, M., Syrovátka, J.:
Cider – ovocný fermentovaný nápoj
Kovařík, F., Rajchl, A.:
Minimálně opracované ovoce – nový druh výrobku v našich obchodech
Brát, J.:
Výživová doporučení pro Skandinávii
Šubrtová, M., Matějová, H.:
Je reálné snížit příjem sodíku v české populaci na doporučené množství?

Příloha: receptury pokrmů

Zpravodaj pro školní stravování – 2/2014
OBSAH:
Mediální kampaň proti školnímu stravování
Program konference – Školní stravování 2014
Prostředí kuchyně ovlivňuje spokojenost zaměstnanců i strávníků
Pravidla soutěže o Nejlepší školní oběd 2014
Otevřený dopis o školním stravování ministerstvům
Odpověď MŠMT na otevřený dopis
Odpověď MZ na otevřený dopis
Rébus na školním talíři? Asi jen pro někoho
Ad „Rébus na školním talíři“
Oslavy 50. výročí školního stravování
70. výročí patentu na balení tekutin do nápojových kartonů

Zdroj:  Společnost pro výživu