Časopis Výživa a potraviny – 1/2012
Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".
Výživa a potraviny – 1/2012
OBSAH:
Ostrý, V.:
Potraviny nového typu – část 2
Mrhálková, I.:
Dlouhodobý vývoj nutričního hodnoceni spotřeby potravin v ČR
Ševčík, J.:
Ještě jednou o anthokyanech
Brát, J., Dostálová, J.:
Správná volba potravin – „Vím, co jím“
Kalač, P.:
Zdravotní rizika a přínosy konzumace červeného masa
Sekavová, H.:
Vývoj peněžních příjmů a vydání domácností za potraviny
Kalhotka, L., Jůzl, M., Bubeníčková, A., Hůlová, M., Konečná, H., Krupková, D., Kozelková, M., Petirová, E.:
Olomoucké tvarůžky – tradice, která zavazuje a inspiruje
Prugar, J.:
Aktuální stav produkce a kvality olejnin v ČR
Zpravodaj pro školní stravování – 1/2012
OBSAH:
Čím je užitečná soutěž školních jídelen? A v čem nám může posloužit
pořad Prostřeno?
Problematika poskytování dietního stravování ve školních jídelnách
Pomoc odborníků při zajištění dietního stravování ve školních jídelnách v olomouckém kraji
Vliv soli na obezitu a zvýšení krevního tlaku u dětí
Soutěž o Nejlepší oběd 2011
Alternativní stravování není dieta
Dopis MUDr. Michaela Víta, Ph.D.
Inzerce VZP
S obrázky v domácím počítači – Pyramidáček
Zdroj: Společnost pro výživu