Bezpečnost potravin

Aplikace “omics” technologií při posuzování mikrobiálního rizika

Vydáno: 21. 4. 2011
Autor:

Workshop pořádaný ILSI Europe se uskuteční dne 17.5.2011 v Ede (Nizozemí).

Zajištění bezpečnosti potravin je celosvětový problém. Výzkum zaměřený na využívání “omics” technologií, mezi které patří genomika, proteomika a metabolomika, je užitečný pro objasňování chování patogenů na molekulární úrovni a pro vývoj lepších systémů detekce a typizace.
Aplikace “omics” technologií bude hrát důležitou úlohu při objasňování, jak patogeny přežívají bariery, které jsou nastaveny pro zajištění bezpečnosti potravin a vzájemných vazeb s hostitelskými species.

Na problematiku aplikace “omics” technologií při posuzování mikrobiálního rizika (Microbial Risk Assessment, MRA) se bude zaměřovat workshop organizovaný ILSI Europe. Uskuteční se dne 17.5.2011 v Ede (Nizozemí). Program workshopu. Registrace do 2.5.2011.

Zdroj: ILSI Europe

A-Z slovník pro spotřebitele: heslo “proteomika” a “metabolomika