Bezpečnost potravin

AFMNET: informační zpravodaj ADVANCE

Vydáno: 12. 7. 2010
Autor:

Časopis výzkumné a vývojové základy v Kanadě zaměřené na zdokonalené potraviny a materiály (AFMNET).

AFMNET (Advanced Foods & Materials Network) se zaměřuje na V&V v oblasti zdokonalených potravin a biomateriálů. Jde o národní síť několika stovek pracovníků vědy, odborníků, průmyslových partnerů a vládních institucí, kteří spolupracují na řadě výzkumných projektů. Výsledky výzkumu zaměřeného na inovace se aplikují do praxe. Cílem je dodávat spotřebitelům v Kanadě zdravější potraviny, zajistit bezpečnější výrobu potravin, komercializovat biomateriály.
Jeden z projektů AFMNET se zaměřuje na studium biofilmů vytvářených bakteriemi na povrchu potravin a výrobního zařízení. K objasnění bakteriální kontaminace se využívá technika, která sleduje chování bakterií na nanoúrovni.
V rámci AFMNET se vydává pod názvem ADVANCE informační zpravodaj. V příloze je k dispozici VI. ročník tohoto zpravodaje (zima 2009/2010). Přístup ke všem ročníkům zpravodaje je zde.
 
Příloha: ADVANCE VI (2009/2010; pdf, 2,67 MB, 24 stran)
 
Zdroj: AFMNET