Bezpečnost potravin

Workshop: Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin

Vydáno: 25. 10. 2024
Autor: Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací

Foto: Shutterstock

Informační, vzdělávací výroční workshop pro odbornou a laickou veřejnost zaměřený na podporu konzumace tuzemských olejů zpracovaných metodou zastudena, i tepelným zpracováním.

KDY: 13. 11. 2024, 09:00-12:00
KDE: PK ČR, Počernická 272/96, 108 00 Praha 10 – Malešice
REGISTRACE: On-line přihláška zde
Workshop je ZDARMA.

PROGRAM

  • 08:30-09:00 Registrace
  • 09:00-09:15 Úvodní slovo o projektu – doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., (VŠCHT Praha)
  • 09:15-09:45 Vyznejte se v tucích a olejích – doc. Ing. Jiří Brát, CSc., (VŠCHT Praha)
  • 09:45-10:00 Výživová gramotnost spotřebitelů ve vybraných olejích a tucích – Ing. Magdaléna Hrubá, (Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací)
  • 10:00-10:30 Přestávka na kávu
  • 10:30-11:00 Vývoj technologie zpracování a rafinace olejů na jejich údržnost – prof. Ing. Vladimír Filip, CSc., (VŠCHT Praha)
  • 11:00-11:30 Jak se vyrábí lisované, rafinované a šetrně rafinované rostlinné oleje? Vyznáte se ve výrobcích na českém trhu? – doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D., (VŠCHT Praha)
  • 11:30-12:00 Těkavé látky rostlinných olejů – využití pro průkaz botanického druhu, způsobu zpracování a odhalení příčiny vady vůně. – doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D., (VŠCHT Praha)
  • 12:00-12:15 Diskuse o projektu a jeho dalších cílech

Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě!

Projekt č. QK22010135 Nové trvale udržitelné způsoby zpracování a využití tuzemských olejnin je
podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025:
ZEMĚ“.

Zdroj: CZPVI