Zaplavené potraviny mohou být zdrojem řady infekčních onemocnění. Dodržujte proto tato základní pravidla!
Vydáno: 15. 9. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví, SZÚ
Na mnoha místech bohužel došlo k záplavám obydlí a zemědělských plodin. Přinášíme proto sadu doporučení jak v takových chvílích postupovat pro ochranu zdraví. Řiďte se jimi, sledujte jen ověřené zdroje a v případě nouze dbejte pokynů integrovaného záchranného systému!
Doporučení se týkají především základních hygienických a zdravotních pravidel v oblasti hlídání vlastního zdravotního stavu, předcházení infekčním onemocněním, nakládání s potravinami, kvality vody nebo postupu při úklidu zaplavených nemovitostí. Samostatné doporučení je věnováno postupu při sanaci studní postižených povodněmi.
Přílohy
- 01_povodne_2024_letak_potraviny.pdf (102,33 KB)
- 02_povodne_2024_letak_uklid.pdf (89,72 KB)
- 03_povodne_2024_letak_prevence_infekci.pdf (84,18 KB)
- 04_povodne_2024_letak_zasady_prvni_-pomoci_desinfekce.pdf (90,56 KB)
- 05_povodne_2024_letak_doprouceni_venkovni_hraci_plochy.pdf (69,77 KB)
- 06_povodne_2024_letak_leptospiroza.pdf (106,55 KB)
- 07_povodne_2024_letak_postup_sanace_studni.pdf (121,57 KB)
- 08_povodne_2024_letak_prevence_uklid_zatopene_oblasti.pdf (95,10 KB)
- 09_letak_zakladni_pravidla_hygieny_pri_povodnich.pdf (86,81 KB)
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví, SZÚ