Seminář „Dezinfekce, dezinsekce, deratizace – problémy v potravinářském průmyslu“, Praha, 10. 9. 2024
Vydáno: 9. 9. 2024
Autor: VÚRV
Program semináře a praktických demonstrací:
Zahájení semináře (Ing. V. Stejskal, Ph.D.)
Blok 1: Odborné přednášky
- Determinace hmyzu jako klíčový aspekt k úspěšné dezinsekci (Mgr. T. Vendl, Ph.D.)
- Přehled používaných přípravků a postupů v různých potravinářských provozech (Ing. V. Stejskal, Ph.D.)
- Přehled monitorovacích metod (Ing. V. Stejskal, Ph.D.)
- Výskyt rezistence k antikoagulantním přípravkům u hlodavců na území ČR (RNDr. M. Fraňková, Ph.D.)
- Současný stav rezistence k běžně používaným insekticidům v Evropě (Ing. R. Aulický, Ph.D.)
Blok 2: Praktická část a praktické přednášky - Diagnostika a determinace skladištního hmyzu (Mgr. T. Vendl, Ph.D.)
- Pavilon pokusných zvířat – chovy hlodavců pro testování resistence (RNDr. M. Fraňková, Ph.D.)
- V rámci semináře budou prezentovány výsledky projektu HORIZON NovIGRain (101000663) a Národního akčního plánu k bezpečnému používání pesticidů (NAP) – MZe 678-2024-18111
Pozvánku na akci, která se bude konat ve VÚRV, v.v.i. v Praze-Ruzyni si můžete stáhnout zde nebo prohlédnout níže.
Zdroj: VÚRV