Konference „Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin“
Konference „Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin“ se bude konat dne 8. února 2024, od 9:00 do 17:00 hodin, na adrese Vídeňská 1083, 142 20 Praha 4.
Konference Food technology, food quality navazuje na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů, na jejichž odborném zajištění se Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha pravidelně podílel. Původní obsah věnovaný zejména problematice úchovy potravin jsme obohatili i o témata kvality potravin v širším kontextu. Vývoj nových technologií a produktů je pro potravinářský průmysl otázkou konkurenceschopnosti a role výzkumných týmů je v této oblasti nezanedbatelná.
Proto je konference určena nejen vědeckým pracovníkům, ale i pracovníkům potravinářského průmyslu, odborným zaměstnancům státní správy a dalším zájemcům o danou problematiku. Věříme, že společná konference vytvoří příležitost nejen pro rozšíření povědomí o aktuálních tématech potravinářského výzkumu, ale pomůže i posílit spolupráci mezi výzkumnou a aplikační sférou.
Můžete se těšit na vybrané přednášky konference:
Implementace průmyslu 4.0 do potravinářského průmyslu prof. Ing. Tomáš Jirout, Ph.D./doc. Ing. Jan Skočilas, Ph.D., ČVUT Praha |
Cirkulární Česko 2040 – implementace v potravinářském a obalovém průmyslu Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D., Ministerstvo životního prostředí |
Environmentální aspekty obalů z pohledu LCA prof. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D., MBA, VŠCHT Praha |
Rizika hnojení kaly pro potravní řetězec Dr. Ing. Jaroslav Moško, Ph.D., Ústav chemických procesů AV ČR |
Zdravotní bezpečnost materiálů používaných jako alternativy k plastovým výrobkům Ing. Jitka Sosnovcová, SZÚ Praha |
Organické kontaminanty v potravinách: aktuální témata a výzvy prof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D., VŠCHT Praha |
Plýtvání potravinami a kdo za něj může: maloobchodníci, nebo spotřebitelé? Ing. Jiří Zeman, Ph.D., VŠE |
Novinky v oblasti potravinářské legislativy Mgr. Adéla Paďourková, Potravinářská komora ČR |
Možnosti recyklace plastů pro jejich opětovné použití při kontaktu s potravinami Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D., VŠCHT Praha |
Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství ČR a prezidentky Potravinářské komory ČR.
Více informací zde: Food technology, food quality – Ústav konzervace potravin (vscht.cz)
Zdroj: VŠCHT