Bezpečnost potravin

O možném problému s tuňákem z Kolumbie

Vydáno: 4. 9. 2012
Autor: SVS ČR

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 4. září 2012.

Po kolumbijském tuňáku může být špatně
Prostřednictvím systému rychlého varování RASFF jsme se dozvěděli, že v Itálii se několika osobám po požití tuňáka v olivovém oleji původem z Kolumbie udělalo nedobře. Tři osoby byly hospitalizovány s podezřením na otravu histaminem.
Jelikož zásilka směřovala i do ČR, provádí Městská veterinární správa v Praze šetření s cílem nepropustit závadnou šarži a popřípadě ji stáhnout z oběhu. Podle dosavadních informací bylo zboží dodáno do pražské firmy, kde již byla část zadržena ve skladě. Kdo si dotyčný výrobek zakoupil, nechť jej vrátí prodejci.

Identifikace výrobku:

Název: Tuňák v olivovém oleji á 1730 g
„TONNO ALL’OLIO D’OLIVA DONZELA“
 
Balení: 1730 g – konzervy, číslo šarže: S337755826

Datum minimální trvanlivosti: prosinec 2016

Datum doručení do ČR: 24. 4. 2012, 13. 6. 2012, 27. 6. 2012, 10. 7. 2012, 10. 8. 2012, 8. 8. 2012

Původ: Kolumbie, 0023-92

Distributor: Gallo & C sas
via dell’Artigianato 32
17024 Finale Ligure (Savona)
Itálie

Josef Duben, tisk. mluvčí SVS
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS: www.svscr.cz.
 
Další informace: Slovník A-Z:  histamin

Zdroj:  SVS ČR