SZPI „dává“ informace spotřebitelům
Tisková zpráva SZPI ze dne 15. 5. 2013.
V aplikaci potravinynapranyri.cz, kde Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství už 10 měsíců zveřejňuje informace o nebezpečných, falšovaných a nejakostních potravinách neživočišného i živočišného původu, byla zpřístupněna další významná služba pro veřejnost. V nové sekci „Informace“ zde inspekce přehlednou a srozumitelnou formou prezentuje odpovědi na často a opakovaně kladené dotazy spotřebitelů. Pod záložkou v horní části stránky web mimo jiné vysvětluje potravinářské pojmy, představuje základy potravinového práva, vysvětluje různé způsoby falšování potravin a nabízí další informace, které zvyšují kvalifikovanost a postavení spotřebitele. Prostor zde dostávají i populárně naučné články, které přináší praktické rady, jak vybírat potraviny a jak s nimi zacházet doma a seznámí návštěvníky se zajímavostmi ze světa potravin. Články často shrnují mnohaletou odbornou činnost expertů SZPI a jejich využití může spotřebitelům pomoci při vyhledávání bezpečných a kvalitních potravin na trhu.
Vysvětlení nevyhovujících parametrů Popis nevyhovujících parametrů u jednotlivých komodit potravin.
Stručně o potravinovém právu Uvádíme pouze orientační průřez obsahem jednotlivých právních předpisů. Uvedené informace není možné považovat za citace…
Nejčastější dotazy Odpovědi na Vaše dotazy.
Potraviny tak, jak je možná neznáte Zajímavé informace o potravinách.
Internet a jeho rizika Upozornění na praktiky některých internetových obchodníků
Nedůvěryhodné zdroje informací – hoaxy Poplašné zprávy ze světa potravin na internetu.
Zdroj: SZPI