Bezpečnost potravin

Nově aktualizovaný výukový program „Výživa ve výchově ke zdraví“

Vydáno: 29. 11. 2013
Autor: ICBP

Výukový program „Výživa ve výchově ke zdraví“ určený pedagogům a žákům 2. stupně ZŠ je nyní dostupný v nové aktualizované verzi.

Výukový program „Výživa ve výchově ke zdraví“, který je primárně určený pedagogům a žákům 2. stupně ZŠ, je nyní dostupný v nové aktualizované verzi (2013). Program vznikl ve spolupráci Informačního centra bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, 3. lékařské fakulty UK, Ministerstva zdravotnictví, Ústavu zemědělské ekonomiky a informací a Společnosti pro výživu.

Výukový program je volně dostupný na webových stránkách www.viscojis.cz/teens. Cílem programu je nabídnout kvalitní podpůrný produkt, který vychází z ověřených informačních zdrojů a má ambice zatraktivnit výuku daného tématu.

Samotný výukový program je rozdělen na šest základních témat:
– Živiny a voda
– Výživová doporučení
– Výživa a nemoci
– Nákazy z potravy a jejich prevence
– Otravy z jídla
– Potraviny a bezpečnost

K procvičení slouží interaktivní pracovní sešity, které jsou zpracovány pro dvě věkové kategorie:
– pro žáky 6. a 7. ročníků
– pro žáky 8. a 9. ročníků

Každý pedagog má možnost si ke své výuce vybrat buď celý program, nebo pouze jednotlivá témata.

Nově aktualizovaný výukový program „Výživa ve výchově ke zdraví“ a interaktivní pracovní sešity jsou volně dostupné na webových stránkách www.viscojis.cz/teens.

Příloha:
Nově aktualizovaný výukový program „Výživa ve výchově ke zdraví“ (pdf, 5,3 MB)