Bezpečnost potravin

Závěrečná zpráva systému NUTRIVIGILANCE 2018

Vydáno: 28. 1. 2019
Autor: SZÚ, CZVP

Centrum zdraví, výživy a potravin SZÚ předkládá souhrnnou zprávu systému Nutrivigilance za rok 2018.

Jako každoročně zveřejňuje CZVP souhrnnou zprávu systému Nutrivigilance za kalendářní rok (2018). Systém shromažďuje podněty spotřebitelů, kteří na sobě pozorovali nějaké negativní zdravotní efekty po konzumaci potravin a pokrmů. Primárně je systém určen pro potraviny nového typu a doplňky potravin. Ale i toto dělení je očividně příliš složité pro veřejnost, takže hlásí prakticky vše. Ale i to je nakonec důležité, protože se taková informace dostane na KHS, která může zasáhnout. Případů není mnoho a dobře lze pozorovat rozdílné chování spotřebitelů v jednotlivých krajích. Nejvíce případů je tradičně hlášeno z Prahy. Pokud Vás zajímají detaily, projděte si přiloženou zprávu.

 

Final_Zprava_2018.pdf Final_Zprava_2018.pdf (1,40 MB 28.01.2019 12:33)

S.Bischofová a J.Ruprich

 

Zdroj: SZÚ

 

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):