Bezpečnost potravin

Informace pro spotřebitele a podnikatelské subjekty dovážející na trh EU předměty z plastů vyrobené za použití bambusu, kukuřičného škrobu nebo podobných složek

Vydáno: 14. 5. 2019
Autor: SZÚ

Informace SZÚ

Šetření prováděná členskými státy ukázala, že v posledních letech na trhu narůstá počet materiálů a předmětů přicházejících do styku s potravinami, které jsou vyrobeny z plastů a do nichž se přidává bambus nebo jiné „přírodní“ látky.     

Tyto výrobky jsou obvykle uváděny na trh s označením jako „biologicky rozložitelné“, „šetrné k životnímu prostředí“, „organické“, „ekologické“ nebo „přírodní“ a vzhledem k tomu, že jejich obchodní název a popis je používán na podporu tohoto marketingového přístupu, nejsou pro běžného spotřebitele snadno identifikovatelné jako plasty.

Celý článek je v přiloženém pdf:

Bližší Informace o používání a uvádění na trh plastových materiálů a předmětů pro styk s potravinami, které obsahují mletý bambus nebo jiné podobné složky Informace o používání a uvádění na trh plastových materiálů a předmětů pro styk s potravinami, které obsahují mletý bambus nebo jiné podobné složky

 
Zdroj: SZÚ

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):