Seminář „Potraviny – to není jen jídlo“
Web seminář je k dispozici na webových stránkách organizátorů.
Vážení a milí, ČESKÝ SPOLEK PRO PÉČI O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ při Českém svazu vědeckotechnických společností z.s., STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV a Potraviny pro budoucnost Strategie AV21 AV ČR pro vás připravili seminář POTRAVINY – TO NENÍ JEN JÍDLO. Bohužel, situace s COVID ho nedovolila uskutečnit. Zatím jsme připravili WEB Seminář. Aby nebyl vázán pouze na určitý den a hodinu, tak je všech 9 přednášek dostupných na těchto webových adresách. Doufáme, že vás přednášky zaujmou a těšíme se na vás na semináři na Státním zdravotním ústavu, který plánujeme v první polovině příštího roku.
Seznam přednášek:
Bezpečnost potravin?! Nekonečný příběh
Bioodpad a co s ním
Biorafinace a biocirkulace zemědělských a potravinových odpadů
Bojíte se genů
Éčka
Extrémofilní řasy a sinice pro potravinové doplňky
Odpady z konzumace potravin na festivalech
Peří jako výborná surovina
Prevence vzniku potravinového odpadu
Webové adresy:
Za organizátora: Ing. Olga Šolcová, DSc.
- Prevence vzniku potravinového odpadu (Magdalena Zimová)
Celý článek – prezentace - Zvětšování měřítka Catalytické Hydrolýzy odpadního kuřecího peří (Hanika J., Rousková M., Šabata S., Šolcová O.) Celý článek – prezentace
- Odpady z konzumace potravin na letních festivalech (Ing. Lenka Wimmerová, MSc., PhD.)
Celý článek – prezentace - Extrémofilní řasy a sinice pro potravinové doplňky (Jaromír Lukavský, Olga Šolcová)
Celý článek – prezentace - ‚‚Éčka‘‘ (Olga Šolcová)
Celý článek – prezentace - Bojíte se genů? Fakta o geneticky modifikovaných organismech (GMO) (Kateřina Demnerová)
Celý článek – prezentace - Biorafinace a biocirkulace zemědělských a potravinových odpadů (František Kaštánek)
Celý článek – prezentace - Bioodpad a co s ním (Olga Šolcová)
Celý článek – prezentace - Bezpečnost potravin (Kateřina Demnerová)
Celý článek – prezentace
Zdroj: SZÚ
Foto: Shutterstock