Bezpečnost potravin

Letní ovoce a zelenina osvěží, nasytí a podpoří zdraví

Vydáno: 9. 6. 2021
Autor: CZVP SZÚ

Informace Centra zdraví, výživy a potravin SZÚ

Léto je téměř tady, a tak se možná budete snažit kompenzovat horko kolem sebe, zejména v kuchyni. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je vytvořit osvěžující jídla s využitím sezónního ovoce a zeleniny. Zařazení letních druhů jako jsou meloun, jahody, třešně, ostružiny, sladká kukuřice, papriky nebo cukety dodá vašim pokrmům barvu a chuť. Navíc do sebe dostanete zdraví prospěšnou vlákninu, vitaminy, minerální látky, fytonutrienty, antioxidanty a látky bojující proti zánětům. Využijte letní ovocno-zeleninovou duhu na talíři. Vaše tělo vám poděkuje a možná dokonce uniknete i žáru sporáku.

Letni_ovoce.pdf Letni_ovoce.pdf (526.55 KB 09.06.2021 11:27)

Prof. J.Ruprich a kol., CZVP SZÚ, 9.6.2021

 

Zdroj: SZÚ


Foto: Shutterstock