Soutěž O nejlepší kuchařku a kuchaře roku 2021 ve společném stravování
Soutěžící se mohou přihlašovat do soutěže od 15. července 2021.
Již po čtvrté se na konci října talentované kuchařky a kuchaři z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování utkají o titul toho nejlepšího z nejlepších. I letos soutěž vyhlašuje sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Umíte vařit zdravě a chutně? Pochlubte se
Kuchařky a kuchaři z provozů veřejného stravování se často potýkají s tím, jak připravit chutný a zároveň nutričně vyvážený pokrm pro své strávníky. O tzv. závodním vaření ale lze přemýšlet i v širších souvislostech, rozvíjet své znalosti a nabídnout strávníkům opravdu kvalitní pokrmy. Soutěž o nejlepší kuchařku a kuchaře ve společném stravování je toho ostatně důkazem. Již tři roky ukazuje nejen inovativní možnosti v jednotlivých oblastech společného stravování, ale inspiruje také ke zdravému a trendovému vaření. Patříte-li mezi kreativní kuchaře a kuchařky, kteří se snaží se do své kuchyně přinést nové recepty na lahodná a zdravá jídla plná zajímavých a netradičních surovin, pokuste se letos i vy ve čtvrtém ročníku soutěže zaujmout odbornou porotu a odnést si titul nejvyšší. Sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR hledá právě vás!
Letos již po čtvrté
V letošním roce proběhne první korespondenční kolo soutěže od 1. června 2021 do 26. září 2021. Kuchařky a kuchaři se mohou přihlásit se svým vybraným jídlem do čtyř různých kategorií na www.jidelny.cz/soutezjidelen. Soutěžní pokrmy se přihlašují vždy do konkrétní vybrané kategorie prostřednictvím intuitivního formuláře, ve kterém soutěžící uvede celý recept včetně fotografií soutěžního jídla.
Jednotlivé kategorie
- Nejchutnější svačinky pro děti od 3 do 6 roků
- Nejchutnější pokrm pro mládež od 11 do 18 roků
- Nejlepší moderní bezmasý pokrm
- Racionální pokrm pro nemocné a seniory
Soutěžící se mohou přihlašovat do soutěže od 15. července 2021. Odborná porota poté na konci září vybere v každé kategorii 10 nejlepších pokrmů, jejichž autoři se zúčastní praktického finálového kola, které se uskuteční od 26. října. 2021 do 27. října. 2021 v Makro Akademii Praha.
V neposlední řadě ještě patří dík všem partnerům, kteří podporují činnost sekce a bez nichž by soutěž nemohla proběhnout – firmám MAKRO Cash & Carry ČR, Hofmann Bohemia, Country Life, Bonduelle, Ceria, Drana Catering, Rational, Robot Coupe, Savencia Fromage & Diary, Šmakoun, SOU U Krbu a Vodňanská drůbež.
Kontakt:
Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Ing. Zdeněk Hladík – předseda sekce veřejného stravování, hladik@countrylife.cz, 602 451 803
p. Romana Vodičková – tajemnice asociace, tajemnice@akc.cz, 775 657 217
T&M CREATIVE, s. r. o.
p. Mirka Helmichová – mediální spolupráce, helmichova@tmcreative.cz, 724 500 365
Zdroj: Společnost pro výživu