Bezpečnost potravin

Pozvánka na odbornou konferenci Jód 22

Vydáno: 23. 2. 2022
Autor: SZÚ

Konference se bude konat 11. 3. 2022 v prostorách SZÚ a online.

Je mléko dobrým zdrojem jódu? Jak se obsah jódu v potravinách sleduje a měří? Kdo a jak kontroluje doplňky stravy s jódem? Je stále významné sledovat zásobení jódem v České populaci?

Těmto a dalším otázkám se bude věnovat konference Jód 22, která se koná 11. 3. 2022 od 10:00 v prostorách Státního zdravotního ústavu. Posluchačům, kteří se nemohou dostavit osobně, nabízíme možnost sledovat konferenci živě prostřednictvím online přenosu.

V rámci programu se můžete těšit na prezentaci českých výzkumů i přednášky věnované monitorování příjmu jodu a související legislativě.

Konference probíhá pod záštitou Meziresortní komise pro řešení jodového deficitu SZÚ. K účasti jsou srdečně zváni odborníci z oboru pediatrie, gynekologie, endokrinologie, hygieny výživy i životního prostředí, studenti i zájemci z řad laické veřejnosti.

Registrace


Program:

 

Pro aktuální informace o programu konference i dalších aktivitách MKJD sledujte facebookovou stránku  Centra podpory veřejného zdraví SZÚ

Zdroj: SZÚ