Konference BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022 – BIO-SUMMIT: Biopotraviny dnes a zítra
Konference se bude konat 3. 12. 2022 v Praze.
Cílem akce je otevřít diskuzi o kvalitě a dostupnosti biopotravin.
PROGRAM
8.30 – 9.00 Registrace
9.00 – 9.05 Zahájení Bio-summitu
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
9.05 – 9.40 Od počítání živin k užívání si jídla, a nejlépe lokálně, sezónně a bio
PharmDr. Margit Slimáková, Specialistka na zdravotní prevenci a výživu
9:40 – 10:15 Mýty o biopotravinách: mykotoxiny, éčka a co dál?
prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
10:15- 10:30 Přestávka
10:30 – 11:00 SONNENTOR – zajištění kvality biočajů a biokoření
Ing. Miroslava Kubáčková, manažer kvality SONNENTOR, Sonnentor s.r.o., Čejkovice
10:00 – 11:25 Prodej biopotravin online, propagace, zajištění kvality
Mgr. Michal Perlík, Senior category manager, Rohlik.cz
11:25 – 11:50 30 let výroby, distribuce a prodeje biopotravin – zkušenosti a výzvy
Mgr. Lubomíra Chlumská, Ing. Tomáš Zídek, Country Life s.r.o.
11:50 – 12:20 Úskalí prodeje biopotravin v některých zemích střední a jižní Evropy
Ing.et Ing Pavel Mikoška, CSc, Quality Assurance and Sustainable Sourcing Director, CSE, Albert
12:20 – 13:05 Přestávka na oběd
13:05 – 13:35 Biozemědělství – nejen suroviny pro kvalitní potraviny
Ing. Martin Hutař, PROBIO s.r.o. Staré Město
13:35 – 14:05 Kontrola a certifikace výrobců biopotravin
Ing. Jan Dehner, ředitel, KEZ o.p.s., Chrudim
14:05 – 14:35 Přístup SZPI ke kontrole biopotravin
Ing. Petr Cuhra, ředitel inspektorátu SZPI v Praze
14:35 – 14:50 Přestávka
14:50 – 15:10 Srovnávací studie: biopotraviny vs konvenční
doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
15:10 – 15:35 Současné aspekty zdravé výživy z hlediska srdečně cévních poruch
prof. MUDr. Jan Piťha, CSc., Fórum zdravé výživy, IKEM Praha
15:35 – 16:00 Diskuse, ukončení Bio-summitu
Zdroj: VŠCHT