Zřízen nový institut pro bezpečnost potravin pro celý americký kontinent
Dne 3. 8. 2004 náměstkyně amerického ministra zemědělství pro bezpečnost potravin Dr. Elsa Murano oznámila, že byl zřízen nový institut, který se má zabývat vzděláváním a zajištěním informačních zdrojů v oblasti bezpečnosti potravin v rámci celého amerického kontinentu. Sídlo nové instituce Food Safety Institute of the Americas (FSIA) bude v Miami na Floridě.
Nová organizace bude zajišťovat a koordinovat vzdělávací a výzkumné aktivity. Umístění nové instituce v Miami zjednoduší komunikaci expertů v rámci kontinentu. FSIA bude spolupracovat se řadou již existujících akademických, vládních a nevládních organizací a bude využívat informačních sítí univerzit v Severní, Střední a Jižní Americe a v karibské oblasti. Jednou z mnoha plánovaných aktivit je sběr informací o kurzech a vzdělávacích programech a vyvarovat se duplicity projektů. S využitím velkého informačních potenciálu spolupracujících institucí je záměrem odhalit skuliny ve vzdělávání a informačních službách v oblasti bezpečnosti potravin. Vybrané tématické okruhy budou spravovat týmy expertů v rámci FSIA. Do čela nového úřadu byla jmenovaná Linda Swacina, která v současnosti působí jako zástupce ředitele FSIS (Služby pro bezpečnost potravin a inspekci při USDA) a federální koordinátor všech aktivit FSIA.
http://www.fsis.usda.gov