Bezpečnost potravin

Zlatá Salima 2010

Vydáno: 5. 3. 2010
Autor:

Oceněné exponáty na mezinárodních potravinářských veletrzích Salima 2010. Brno, 2.–5.3.2010.

Ocenění Zlatá Salima 2010 byla udělena v těchto kategoriích potravinářských a zemědělských produktů:
 
Kategorie
Oceněný výrobek
2.1.1: Mléko a mléčné výrobky
Horácký sýr
Výrobce: Moravia Lacto, a.s.
Popis: Eidamský polotvrdý sýr s tvorbou ok o sušině 50 % a tuku v sušině 30 %.
Trendy: NE
2.1.2: Masné suroviny, masné výrobky, ryby, drůbež
Hermín
Výrobce: Kostelecké uzeniny a.s.
Popis: Fermentovaný, tepelně neopracovaný výrobek s bílou potravinářskou plísní na povrchu. Je doplněn příchutí sýru typu Camembert – českým Hermelínem. Vzniká tak báječná kombinace dvou výjimečných produktů. Hermín je zajímavý svým nepřehlédnutelným trojúhelníkovitým tvarem. Výrobek se neloupe. Přirozeně bezlepkový výrobek. Trvanlivost 60 dní. Skladování do +20°C
Trendy: NE
 
Váhalova paštika 500g
Výrobce: Váhala, s.r.o., výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Popis: Hrubozrnná paštika francouzského typu s většími kousky jater a vepřového masa je vyráběna podle tradiční receptury zakladatele firmy – pana Roberta Váhaly seniora. Povrch je zdoben tenkým plátkem libové Váhalovy slaniny a paprikovými floky. Výrobek je dodáván v miskách o hmotnosti 500g a 2000g, je oceněn také značkou kvality KLASA a je také přirozeně bezlepkový.
Trendy: NE
2.1.3: Hotová jídla, polévky, omáčky, výrobky studené kuchyně, mražené potraviny
Kuřecí maso Asia P 300g
Výrobce: PT servis konzervárna spol. s r.o.
Popis: Sterilovaný masný výrobek – hotové jídlo, v obalu typu BOWLE s "easy open" otevíráním a možností ohřevu v mikrovlnné troubě. Novinka na trhu v rámci ČR. Kuřecí kousky masa ve vlastní šťávě s přídavkem zeleniny, ochucené kořením.
Trendy: NE
2.1.5: Racionální a speciální potraviny
Müsli do ruky
Výrobce: SEMIX PLUSO, s.r.o.
Popis: Unikátní celozrnné ovesné kousky tvarované do praktické velikosti. 1 sousto = 1 kousek do úst. Obsahuje 90 % ovesných vloček, 0 % přidaného tuku a vysoký obsah vlákniny. Ideální trendová novinka pro rychlou snídani, svačinu nebo mlsání během dne v práci, v autě nebo třeba v kině.
Trendy: ANO – GO TRENDS!
2.1.10: Alkoholické nápoje
Velen
Výrobce: Pivovar Černá Hora, a.s.,
Popis: Pšeničný svrchně kvašený ležák. Světlé pivo.
Trendy: ANO
 
Staroslovanská medovina světlá
Výrobce: APIMED – Ing. Peter Kudláč
Popis: Staroslovanská medovina světlá je čistá přírodní medovina vyrobená podle originální receptury z akátového medu. V této medovině se unikátním způsobem snoubí lahodná chuť a jemný medový buket typický pro tento druh medu. Medovina byla oblíbeným nápojem starých Slovanů, odtud pochází i její název. Složení: včelí med akátový, voda
Trendy: NE
2.2.3: Pekárenské a cukrářské suroviny a přísady
Pekařská směs LNĚNÉ ZLATO
Výrobce: IREKS ENZYMA s.r.o.
Popis: V České republice roste na polích žlutý len – odrůda Amon. Je to zemědělská plodina s dozlatova zbarvenými semínky – jedinečná surovina, která nejen výborně chutná a skvěle vizuálně dotváří charakter pečiva, ale zejména je úžasně zdravá! Krásný a křupavý rohlík ze směsi Lněné Zlato a dekorovaný posypem Zlatý len má vynikající chuť a jedinečné vlastnosti pro naše zdraví: obsah vlákniny je 7,3 g ve 100 g pečiva – to je vysoký obsah přirozené vlákniny. Obsah přirozeně se vyskytujícího vitamínu E je7,6 mg ve 100 g – to odpovídá 63 % DDD a obsah přirozeného, tedy dobře vstřebatelného hořčíku (Mg), je 47 mg ve 100 g pečiva, což odpovídá 12 % DDD. Olej obsažený v semínkách lnu je jeden z nejzdravějších v rostlinné říši!
Trendy: NE
DDD) doporučená denní dávka
 

Zdroj: Tiskové středisko BVV