Bezpečnost potravin

Zdravá výživa

Vydáno: 18. 5. 2004
Autor:

Zdravá výživa / V. Kunová.- 1. vyd., Praha : Grada, 2004. - 136 s., ISBN 80-247-0736-5 Publikace je k dispozici čtenářům Knihovny ÚZPI pod signaturou E 49444

S “návody” a “zaručenými” tipy, jak zdravě jíst, a díky tomu zůstat štíhlí a fit, se setkáváme na každém kroku. Nová publikace v Knihovně ÚZPI, kterou napsala známá dietní lékařka, se snaží čtenáři nabídnout skutečně zdraví prospěšný přístup k výživě a k péči o vlastní fyzickou kondici. Jednotlivé kapitoly přehledně, jasně, a především s ohledem na naše prostředí vysvětlují základní principy racionální výživy a vyvracejí nejčastější mýty a omyly. Zvláštní prostor je věnován dosažení a udržení přiměřené tělesné hmotnosti a vlivu výživy na riziko vzniku civilizačních nemocí. Vyčerpávající tabulky nutričních hodnot a profesionální odpovědi na nejčastější laické dotazy pomohou převést zdravý způsob stravování do každodenního života každého spotřebitele.
Více informací o publikaci zde.