Zažijte atmosféru staročeské zabijačky v Národním zemědělském muzeu
Akce se koná v sobotu 22. ledna 2022 v NZM Praha na Letné.
Zažijte atmosféru staročeské zabijačky a ochutnejte zabijačkové speciality na akci Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu, a to už v sobotu 22. ledna u nás v muzeu.
Čtrnáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkových a dalších gastronomických specialit.
Navíc si v našem gastrostudiu můžete sami uvařit vlastní pivo za doprovodu zkušeného domovarníka. Na kurz, který pořádáme ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT, je potřeba se včas předem přihlásit.
Program
- 11:00, 13:00, 15:00 komentované ukázky práce řezníka (dvůr)
- 9:00-17:00 kurz Domácí vaření piva (gastrostudio)
- 11:30 a 13:30 vystoupení Řeznické kapely (dvůr)
- po celý den workshopy v přízemí budovy vyřezávání ze dřeva a výroba masopustních masek
- po celý den prodej zabijačkových specialit a dalších delikates na muzejním dvoře
- Řezník a přeštík zabijačkové zajímavosti (doprovodný program 3. patro)
- zpřístupnění všech expozic a výstav
Vstupné
Dospělí 150 Kč, senioři a studenti 50 Kč, děti do 140 cm a senioři nad 70 let mají vstup zdarma.
Vstupné platí po dobu konání akce i do všech expozic Národního zemědělského muzea.
V rámci akce jsou všichni návštěvníci povinni dodržovat platná protiepidemická opatření a pokyny organizátorů. Děkujeme.
Zdroj: NZM