Bezpečnost potravin

Zařízení na principu kavitace

Vydáno: 21. 12. 2006
Autor:

K odstranění plynů z vody a tím usnadnění plnění nebo směšování pěnivých tekutin lze úspěšně využít zařízení firmy Cavitator-Systems.

Na veletrhu Brau Beviale 2006 konaném 15. – 17. listopadu v Norimberku byla představena nová „kavitátorová“ technologie od „Cavitator-Systems GmbH" (Landshut, SRN), a sice jako kompletní multifunkční zařízení montované jako modul. Kavitace je fyzikální jev využívaný pro zlepšení směšování plynné a kapalné fáze. Technologii lze s výhodou využít k „uklidnění“ pěnivých tekutin při jejich plnění, k odstranění plynů z vody a k sycení vody a nápojů oxidem uhličitým a k směšování látek. Kavitátory mohou být zapojeny jednotlivě, nebo jako kompletní „Pre-mix“ jednotka. Novinkou zaváděnou do procesu výroby piva je zařízení CAVSYS®.