Bezpečnost potravin

Zaplavené obchody a sklady potravin – pokyny

Vydáno: 23. 8. 2002
Autor:

potraviny; obchody; sklady; povodně; SVS; ČR

Znehodnoceny mohou také být potraviny v obchodech a skladech. „Všechny inspektoráty České zemědělské a potravinářské inspekce (ČZPI) jsou připraveny okamžitě zahájit posuzování prostor, v nichž jsou potraviny vyráběny nebo skladovány“, uvádí zpráva inspekce.
Také SVS ujišťuje, že potraviny z obchodů, které byly zatopeny, budou zlikvidovány. Nelze totiž vyloučit, že obaly nepropustí vodu, která sebou může nést choroboplodné zárodky, toxiny, nebo ropné látky. „Budou se zpracovávat v asanačních podnicích na moučku. Podle výsledků se pak rozhodne, jak se s ní naloží“, říká mluvčí SVS Josef Duben.

MF Dnes, 13, 2002, č. 194, s. C/7 (Mik)