Bezpečnost potravin

Webinář EFSA o úloze vody používané při pěstování, manipulaci a zpracování ovoce, zeleniny a bylin na šíření antimikrobiální rezistence

Vydáno: 29. 5. 2023
Autor: KM EFSA

EFSA dne 22. 5. vyhlásil tendr (OC/EFSA/BIOHAW/2023/01) s cílem získat poznatky o úloze vody používané při předsklizňové a posklizňové manipulaci a zpracování čerstvého a mraženého ovoce, zeleniny a bylin (např. přečištěná nebo znovu použitá voda) na šíření bakterií rezistentních vůči antimikrobiálním látkám a determinant rezistence (genů, plazmidů, celkového rezistomu) v různých evropských regionech.

Cílem akce je představit pozadí, cíle, úkoly a výsledky otevřené výzvy k předkládání nabídek.

Kdy: 19. června 2023, 15:00-15:45 hod.

Kde: On-line

Registrace je možná on-line do 15. června 2023.

Během webináře budou mít účastníci možnost klást písemné dotazy, a to prostřednictvím funkce chatu. Dotazy budou shromažďovány a anonymizovány, aby mohly být zodpovězeny písemně a zveřejněny krátce po skončení akce. Odpovědi budou přístupné také na této webové stránce po skončení akce.

Zasedání bude probíhat online. Odkaz pro připojení k setkání bude zpřístupněn po uzavření registrace. Akce bude probíhat v angličtině. Překlad nebude zajištěn. Účast na akci je bezplatná. Z akce bude pořízen záznam, který bude zveřejněn.

Zdroj: EFSA