Bezpečnost potravin

Výchovně vzdělávací program na téma bezpečnost potravin

Vydáno: 17. 9. 2001
Autor:

alimentární onemocnění, US Centrum pro prevenci chorob, speciální program pro studenty

Podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci chorob (CDCP) onemocní ve Spojených státech každým rokem 76 milionů lidí chorobami z potravin, z toho 325 00 jich musí být hospitalizováno, 5 000 jich zemře. K řešení tohoto závažného zdravotního problému hodlá přispět i FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv) ve spolupráci s Národní asociací učitelů přírodních věd (NSTA) vytvořením speciálního programu výuky. Program „Věda a naše stravování“ je největší vzdělávací program pro veřejnost, který má studenty středních a vysokých škol seznámit se všemi aspekty bezpečnosti a nezávadnosti potravin, a to ve všech fázích zpracování, od pěstování až po konzumaci.
http://www.nsta.org