Vliv moderní biotechnologie na nutriční kvalitu a bezpečnost potravin a krmiv
Obsahlá zpráva vypracovaná předními odborníky ve světě na základě požadavku ILSI (Mezinárodního institutu pro vědy o životě). K dispozici je úplný text této zprávy.
Pracovní skupina výboru pro potravinářskou biotechnologii ILSI (Mezinárodního institutu pro vědy o životě) dala podnět k vypracování obsáhlé zprávy na téma “Zhodnocení nutriční kvality a bezpečnosti potravin a krmiv, u kterých došlo prostřednictvím
biotechnologie ke zvýšení nutriční hodnoty”. Zpráva (z roku 2004) o rozsahu 70 stran obsahuje 7 kapitol:
1. Úvod do moderní zemědělské biotechnologie
2. Zvýšení nutriční hodnoty prostřednictvím moderní biotechnologie
3. Zhodnocení bezpečnosti nutričně zdokonalených potravin a krmiv vyvinutých za použití moderní biotechnologie
4. Proces zhodnocení nutriční kvality u nutričně zdokonalených potravinářských plodin
5. Zhodnocení nutriční kvality živočišných krmiv vyvinutých za použití moderní biotechnologie
6. Úloha analytických technik při identifikaci nezáměrných změn v plodinách vyvinutých za použití moderní biotechnologie
7. Monitorování potravin získaných pomocí moderní biotechnologie již uvedených na trh (postmarket)
Zpráva je ukončena terminologickým slovníčkem.
Příloha : ILSI_moderni_biotechnologie.pdf [pdf ; 737681 bytů]
Zpráva byla publikována v dubnu 2004 v on-line časopise “Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety” .