Bezpečnost potravin

Vliv moderní biotechnologie na nutriční kvalitu a bezpečnost potravin a krmiv

Vydáno: 16. 9. 2004
Autor:

Obsahlá zpráva vypracovaná předními odborníky ve světě na základě požadavku ILSI (Mezinárodního institutu pro vědy o životě). K dispozici je úplný text této zprávy.

Pracovní skupina výboru pro potravinářskou biotechnologii ILSI (Mezinárodního institutu pro vědy o životě) dala podnět k vypracování obsáhlé zprávy na téma “Zhodnocení nutriční kvality a bezpečnosti potravin a krmiv, u kterých došlo prostřednictvím

biotechnologie ke zvýšení nutriční hodnoty”. Zpráva (z roku 2004) o rozsahu 70 stran obsahuje 7 kapitol:

1. Úvod do moderní zemědělské biotechnologie

2. Zvýšení nutriční hodnoty prostřednictvím moderní biotechnologie

3. Zhodnocení bezpečnosti nutričně zdokonalených potravin a krmiv vyvinutých za použití moderní biotechnologie

4. Proces zhodnocení nutriční kvality u nutričně zdokonalených potravinářských plodin

5. Zhodnocení nutriční kvality živočišných krmiv vyvinutých za použití moderní biotechnologie

6. Úloha analytických technik při identifikaci nezáměrných změn v plodinách vyvinutých za použití moderní biotechnologie

7. Monitorování potravin získaných pomocí moderní biotechnologie již uvedených na trh (postmarket)

Zpráva je ukončena terminologickým slovníčkem.

 

Příloha : ILSI_moderni_biotechnologie.pdf [pdf ; 737681 bytů]

 

Zpráva byla publikována v dubnu 2004 v on-line časopise “Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety” .

 

ILSI