Bezpečnost potravin

Vítěz soutěže o zlatý oštěpek

Vydáno: 6. 10. 2001
Autor:

SR, Svátky sýra 2001, mezinárodní soutěž, tvrdý přírodní sýr, Liptovské mlékárny,a.s.

Vítězem třetího ročníku mezinárodní soutěže sýrů O zlatý slovenský oštěpek, která se uskutečnila v rámci akce Svátky sýra 2001, se stal tvrdý přírodní sýr Vrchár – výrobek Liptovské mlékárny, a.s. Liptovský Mikuláš. Devět komisí v šesti kategoriích hodnotilo 46 soutěžních a 9 nesoutěžních sýrů od 22 převážně tuzemských výrobců. Třídenní akce, konané v Liptovském Jánu se zúčastnilo 185 zástupců 25 výrobců sýra ze Slovenska a České republiky, 16 zástupců servisních a obchdoních společností, reprezentujících významné investory v oblasti mlékárenského průmyslu na Slovensku. Jedním z hlavních témat akce Svátky sýra 2001 byla analýza současného stavu slovenského sýrařství a jeho perspektivy v souvislosti s připravovaným vstupem SR do EU. Odborné přednášky byly věnovány ústřednímu tématu – výrobě, technologii a vývoji slovenského sýrařství.
http://www.hnx.sk