Vitaminy rozpustné v tucích
zdroje vitaminů, nová publikace v knihovně ÚZPI: J.Červenka Hodnocení jakosti zemědělských produktů
Více informací v publikaci Hodnocení jakosti zemědělských produktů od prof. MVDr. Jaroslava Červenky, CSc., která je k dispozici v knihovně ÚZPI pod signaturou D 90.032.
Publikace seznamuje studenty a odbornou veřejnost se základy zbožíznalství nejdůležitějších zemědělských komodit (masa, mléka, drůbeže, vajec, obilovin, okopanin, olejnin, ovoce a zeleniny) a hodnocením jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti, a to
jak obecně, tak podle předpisů platných u nás a v EU. Text se zabývá vlivy
jakosti a zdravotní nezávadnosti na optimální zpeněžování vyráběných produktů při různých formách nákupu a obchodování včetně požadavků při vývozu a dovozu. Samostatná kapitola je věnována problematice výživy lidí, metodice stanovení nutriční hodnoty a otázkám racionální výživy včetně hodnocení současné situace ve spotřebě potravin v ČR.