Bezpečnost potravin

Vejce – jíst či nejíst?

Vydáno: 15. 4. 2015
Autor: Fórum zdravé výživy

Informace Fóra zdravé výživy z tiskové konference "Vejce - jíst či nejíst?"

19. března 2015 proběhla tisková konference Fóra zdravé výživy na téma vejce. Vejce jsou v dnešní době častým tématem diskusí, a lidé tápou. Kolik cholesterolu vlastně obsahují? A máme se ho bát? Je vůbec zvýšená hladina cholesterolu v krvi riziková, jak nás dlouho přesvědčují odborníci? Proč se doporučení o konzumaci vajec zdánlivě často mění? Existuje doporučení pro konzumaci vajec? Opravdu jsou křepelčí vejce zdravější a chudší na cholesterol?…S vejci je stále spojena spousta otázek, polopravd a mýtů. Tyto a další otázky kolem vajec řešili na tiskové konferenci Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Bc. Tamara Starnovská a MUDr. Jan Piťha, CSc., členové FZV. Šéfkuchař Richard Šusta pak přidal informace z kulinárního světa, které doplnil recepty. Ty byly pro účastníky i na ochutnání.

Tiskové materiály najdete zde:

Tisková zpráva
TM Vejce
TM Vejce a cholesterol
TM Vejce ve výživě
TM Mýty o vejcích
TM Vejce v kuchyni

Zdroj:  Fórum zdravé výživy

Související termíny

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):