Bezpečnost potravin

V mexických cukrovinkách zjištěna přítomnost olova

Vydáno: 17. 7. 2004
Autor:

V cukrovinkách dovezených do Kalifornie z Mexika a Brazílie bylo zjištěno olovo v množství postačujícím k poškození zdraví dětí.

Stát Kaliforie zažaloval 33 společností, které vyrábějí nebo distribuují cukrovinky z Latinské Ameriky po té, co testy provedené kalifornským ministerstvem zdravotnictví, americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) a nezávislou laboratoří v kraji Orange prokázaly, že tyto výrobky obsahují olovo v množství, které může být pro děti škodlivé. Většina sladkostí byla dovezena z Mexika, některé pocházejí i z Brazílie. Generální prokurátor Bill Lockyer nařídil pozastavení prodeje těchto výrobků do té doby, než budou na etiketách zřetelně uvedena příslušná zdravotní varování. Více informací na adrese:  

http://www.foodsafetytoday.com