Bezpečnost potravin

V Africe jednají o geneticky upravených plodinách

Vydáno: 21. 6. 2004
Autor:

GMO. Delegáti třídenní konference budou zjišťovat u zahraničních odborníků, nakolik může biotechnologie pomoci zemědělcům v zemích zasažených suchem překonat nedostatek jídla.

Zástupci patnácti západoafrických zemí dnes budou jednat v Burkině Faso o tom, jak využít geneticky modifikované plodiny ke zvýšení výroby potravin.
Delegáti třídenní konference budou zjišťovat u zahraničních odborníků, nakolik může biotechnologie pomoci zemědělcům v zemích zasažených suchem překonat nedostatek jídla.
Některé africké země včetně Jihoafrické republiky už využily biotechnologie k pěstování plodin, které vyžadují méně vody.
Jiné státy, jako například Zambie, ale zůstávají k využívání vědecky pozměněných plodin skeptické.
(BBC)

http://www.ekolist.cz
EkoList, 21. 6. 2004