Bezpečnost potravin

Týden pro bezpečnost potravin

Vydáno: 26. 2. 2004
Autor:

Britská Asociace výrobců  potravin a nápojů ve spoluprácí s Úřadem pro potravinové standardy a dalšími organizacemi pořádá již dvanáctý ročník úspěšné akce „Národní týden pro bezpečnost potravin“ (National Food Safety Week). Letos se bude konat od 14. do 20. června.

Hlavním tématem letošního ročníku je boj proti šíření choroboplodných zárodků. Smyslem akce je vzdělávání široké spotřebitelské veřejnosti s cílem zdůraznit význam zdravotní nezávadnosti potravin a základních hygienických návyků pro každého výrobce potravin, poskytovatele stravovacích služeb a pro všechny spotřebitele. Na pořádání spolupracuje řada institucí a organizací ze státního i soukromého sektoru. Letošní ročník se soustředí hlavně na zabránění křížové kontaminace mezi surovinami a tepelně zpracovanými potravinami.  Je kladen také velký důraz na dodržování základních hygienických návyků, především na důkladné umytí rukou po použití toalety.
Maskotem celé akce je postavička  Franka, který se stal i hlavním hrdinou výtvarné soutěže. Letos byla vypsána následující témata:
* Opatrně se syrovými potravinami
* Myj si pečlivě ruce
* Myj si ruce po použití toalety
Vítězové soutěže v jednotlivých kategoriích obdrží finanční dar pro domovskou školu.
Více informací o celé informační kampani  lze získat na domovských stránkách Národního týdne pro bezpečnost potravin.
http://www.foodlink.org.uk/nfsw.asp