Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 7. 11. 2005

Vydáno: 7. 11. 2005
Autor:

Potravinářská inspekce kontrolovala olivové oleje, většina z nich nebyla správně označena, nikdo však neklamal spotřebitele . Zpráva tiskové mluvčí RNDr. D. Kolejkové

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla obsáhlou kontrolu olivových olejů přímo u centrálních distributorů, mezi něž patří také některé obchodní řetězce. Inspekce se zaměřila na to, zda olivové oleje neobsahují příměsi jiných druhů rostlinných olejů, zda jakostní ukazatele odpovídají deklarované kategorii a zda jsou správně a úplně označeny tak, jak to stanovují příslušné evropské předpisy. Inspektoři kontrolovali olivové oleje pocházející z Itálie, Řecka a Španělska.

Více informací : TZ_Oliv.olej.pdf [pdf ; 119186 bytů]