Bezpečnost potravin

Tisková zpráva Státní zemědělské a potravinářské inspekce 29. 12. 2006

Vydáno: 29. 12. 2006
Autor:

Provoz Jednoty Svitavy nesmí vyrábět saláty. Důvodem je listerie. Zpráva tiskového mluvčího Mgr. I. Klemeše

Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Květná 15, 603 00 Brno, tel. tiskový mluvčí: +420 542 426 633; fax:542 426 645; e-mail: ivo.klemes@szpi.gov.cz
  
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala 29. prosince u potravinářského podniku Jednota, spotřební družstvo Svitavy, v provozovně Na červenici 1904 ve Svitavách výrobu. Firma zde až dosud vyráběla lahůdkové saláty a obložené chlebíčky.
Zákaz platí do doby, než společnost inspekci předloží prokazatelné důkazy o bezpečné výrobě potravin.
U Svitavského salátu (vyrobeného 20. 12. s dobou použitelnosti do 25. 12.) byla totiž na základě laboratorních rozborů zjištěna přítomnost bakterie Listeria monocytogenes.
  

Mgr. Ivo Klemeš, tiskový mluvčí SZPI   

Další informace z oblasti  Státní zemědělské a potravinářské inspekce lze získat na internetových stránkách:  www.szpi.gov.cz