Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek SZPI uzavřela Lomanskou pekárnu ve Františkových lázních do kategorie

Aktuality DO > Aktuality DO
Aktuality > Aktuality

SZPI uzavřela Lomanskou pekárnu ve Františkových lázních

Vydáno: 29.8.2014
Tisk článku
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 28. 8. 204.
Státní zemědělské a potravinářská inspekce (SZPI) uložila okamžitý zákaz užívání výrobních i prodejních prostor v pekárenské provozovně společnosti LOMANSKÁ PEKÁRNA s.r.o. na adrese Americká 32/71, 35101 Františkovy Lázně. Při kontrole dne 27. 8. zde SZPI zjistila porušení hygienických předpisů významného rozsahu, inspekce mj. nalezla ve skladu surovin značné množství exkrementů hlodavců a tělo dospělé myši ve stadiu rozkladu, což – vedle dalších stop – prokazuje nepravidelný a zcela nedostatečný úklid a deratizaci v těchto prostorách. Dále inspekce zjistila výskyt živých moučních molů ve skladu s moukou.
Z uvedeného vyplývá, že nelze vyloučit kontaminaci přítomných surovin a potravin a rovněž nelze vyloučit riziko, že tyto potraviny budou nevhodné k lidské spotřebě. Provozovatel neměl zavedené adekvátní postupy pro regulaci škůdců a mj. tak porušil nařízení (ES) 852/2004. SZPI z těchto důvodů nařídila společnosti LOMANSKÁ PEKÁRNA s.r.o. provozovnu neprodleně uzavřít a provést zde důkladnou deratizaci, sanitaci a odstranit veškeré poškozené potraviny a suroviny a uvést celkový stav provozovny do souladu s požadavky právních předpisů. Inspekce zákaz užívání prostor uvolní až po splněná uložených opatření, což SZPI prověří opakovanou kontrolou. S provozovatelem inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633

Zdroj:  SZPI

Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021