Bezpečnost potravin

Syntetické zprávy rozšiřované v rámci projektu Flair Flow

Vydáno: 23. 6. 2004
Autor:

Materiály, které stručně komentují celkové výsledky výzkumu v oblasti výživy a bezpečnosti potravin (tuky, probiotika, alergie, BSE), jsou k dispozici na stránkách spravovaných Ústavem analýzy potravin VŠCHT, Praha.

Potravinářské tuky a kardiovaskulární onemocnění (HP1)
Příloha 1: HP1
Zpracovatel: Dr. Colette Kelly, British Nutrition Foundation,  2001

Probiotika (CG1)
Příloha 2: CG1
Zpracovatel: Gaelle Quillien, Institut National de la Recherche Agronomiquie, Francie

Zdravé střevo – souhrnná zpráva o vlivech pro- a prebiotik  (SME1)
Příloha 3: SME1
Zpracovatel: Finn Holm, FoodGroup Denmark

Evropský výzkum BSE (CG2)
Příloha 4: CG2
Zpracovatel: Jean-François Quillien, Institut National de la Recherche Agronomiquie – I.N.R.A., Francie

Alergie na potraviny (HP2)
Příloha : HP2
Zpracovatel: Dr. Frankie Robinson, British Nutrition Foundation

Vedle studií jsou uvedeny seznamy ukončených i probíhajících projektů EU týkajících zpracovaných témat a seznam použité literatury.
HTTP://FLAIRFLOW4.VSCHT.CZ