Bezpečnost potravin

Symposium “Nanotechnologie v potravním řetězci: příležitosti a rizika”

Vydáno: 14. 6. 2010
Autor:

Symposium se koná v Bruselu dne 24.11.2010 v rámci belgického předsednictví Evropské radě.

Belgický Federální úřad pro bezpečnost potravin a jeho Vědecký výbor připravuje ve spolupráci s Evropskou komisí a Evropským úřadem pro bezpečnost potravin v rámci belgického předsednictví Evropské radě mezinárodní symposium “Nanotechnologie v potravním řetězci: příležitosti a rizika”.
 
Symposium se uskuteční ve středu 24. listopadu v Bruselu a jeho hlavním cílem bude informovat národní a mezinárodní zainteresované organizace (vědce, pozvané experty a manažery z oblasti hodnocení rizik, producenty potravin a jejich spotřebitele) o důležitých možnostech a výzvách v oblasti nanotechnologií a jejich aplikací v potravním řetězci, a také o důležitosti průhlednosti v dostupných základních znalostech i nejistotách.
 
Více informací o připravovaném symposiu a pozvání k registraci naleznete na webových stránkách úřadu na této adrese: http://www.favv-afsca.fgov.be/nanotechnology/.
 
Zdroj: MZe