Bezpečnost potravin

Společnost Heinz podporuje výzkum lykopenu

Vydáno: 28. 10. 2002
Autor:

antioxidační schopnosti lykopenu, nejlepším zdrojem lykopenu jsou zpracovaná rajčata a vodní melouny, snižování rizika srdečních onemocnění a rakoviny, nová kuchařka, pokrmy z rajčat

Známá potravinářská společnost  H.J. Heinz referovala na nedávné konferenci o potravinách a výživě Americké dietetické společnosti ve Filadelfii o zahájení nového výzkumu lykopenu a současném prosazování poznatků o jeho příznivých zdravotních účincích. Firma s více než 20 předními obchodními značkami a ročním objemem prodeje téměř 3 mld. USD se podílí na výzkumu antioxidačních schopností lykopenu již delší dobu. Získané výsledky potvrzují, že jedním z nejlepších zdrojů karotenoidu lykopenu jsou zpracovaná rajčata a vodní melouny, kterým dodává červené zabarvení, a rovněž přinášejí další důkazy o tom, že strava bohatá na lykopen napomáhá snižovat riziko některých typů rakoviny, srdečních onemocnění a dalších chorob. Zcela nedávno byly prezentovány výsledky výzkumu, týkajícího se vlivu lykopenu na osteoporózu, které jsou podle výzkumníků velmi slibné. Jednou z forem rozšiřování informací o příznivých účincích lykopenu je i připravovaná nová kuchařka „Great Tomato! –57 báječných receptů na jídla vynikající chuti pro pevné zdraví“.
http://www.foodnavigator.com/