Bezpečnost potravin

Speciální kurzy pro provozovatele čínských restaurací v Irsku

Vydáno: 28. 4. 2004
Autor:

Irský Úřad pro kontrolu potravin připravil nový výukový program na téma bezpečnosti potravin, určený speciálně pro pracovníky managementu neustále vzrůstajícího čínského potravinářského sektoru v Irsku.

Irský Úřad pro kontrolu potravin (FSAI) připravil nový výukový program na téma bezpečnosti potravin určený speciálně pro pracovníky neustále vzrůstajícího čínského potravinářského sektoru v Irsku. Podle odhadu je v současné době v Irsku provozováno více než 6 000 čínských restaurací a prodejen rychlého občerstvení. Program nazvaný „Kurzy bezpečnosti potravin pro management v čínském potravinářském sektoru“ by měl poskytnout pracovníkům v čínském pohostinství veškeré informace o bezpečnosti potravin specifické, a nezbytné, pro praktické využití při přípravě a podávání pokrmů. FSAI očekává, že nový program napomůže snížení počtu provozoven uzavíraných z důvodu porušování zákonů o bezpečnosti potravin. V době od 1. ledna 2003 do 31. března 2004 bylo kupř. vydáno nařízení na uzavření 25 % čínských potravinářských provozoven. Čínské pokrmy jsou v Irsku stále populárnější, v roce 2003 představovaly 56% podíl maloobchodu etnických potravin. Každá irská domácnost konzumuje čínské jídlo v průměru jednou týdně. Program byl vypracován ve spolupráci s deseti zdravotnickými institucemi a je podporován pracovníky z oblasti environmentálního zdraví po celé zemi. Způsoby přípravy čínských jídel jsou zcela odlišné od evropských, což bylo zohledněno i ve výukových kurzech.
Více informací na internetové adrese  

http://www.foodsafetytoday.com