Bezpečnost potravin

Soy & Health 2004

Vydáno: 8. 5. 2004
Autor:

Ve dnech 7.-8. října 2004 se bude v Bruggách konat třetí mezinárodní konference o vlastnostech sóji a jejích komponent a dietetických aplikacích sóji a sójových výrobků.

Třetí mezinárodní konference Soy & Health 2004, která se  bude konat v kongresovém centru v Bruges v Belgii ve dnech 7.-8. října 2004, navazuje na úspěšné předchozí akce z roku 2000, resp. 2002 pořádané v Bruselu a Londýně. Mottem konference, která je určena především lékařům, dietetickým pracovníkům, nutricionistům, dietním sestrám a všem odborníkům z oblasti stravování a péče o zdraví, jsou „Klinické důkazy a dietetické aplikace sóji a sójových potravin“. Budou zde prezentovány nejnovější informace o zdravotních účincích sóji, sójových potravin a jejich komponent. Konference bude zaměřena zejména na klinické studie a praktické informace o začlenění sóji do stravy. Očekává se účast více než 400 špičkových odborníků z více než 25 zemí. Obliba sójových potravin, sójových ingrediencí a suplementů se stále zvyšuje a v současné době nabízí většina potravinářských společností širokou paletu sójových výrobků. V rámci konference bude uspořádána výstava nových sójových výrobků, vyvinutých zúčastněnými společnostmi. Vědecký program bude zaměřen na následující témata: srdeční onemocnění, hormonální účinky sóji, menopauza, osteoporóza, kognitivní funkce, zánětlivá onemocnění, rakovina, choroby jater, prostatitida, equol, lignany a další.  Více informací na adrese

http://www.nutraingredients.com