Skopové a jehněčí maso v kuchyni
Vydáno: 5. 11. 2008
Autor:
Nutriční hodnota skopového/jehněčího masa. Široký výběr receptur. Publikace OAK Zlín a AKV Vsetín.
Záměrem publikace, která vznikla v rámci Zlínského kraje, je oživit dlouholetou tradici tohoto kraje, kterou je chov ovcí a koz. V úvodu publikace jsou uvedeny výživové vlastnosti skopového/jehněčího masa. Podstatnou část publikace pak tvoří receptury pro přípravu pokrmů z jehněčího/skopového masa. Receptury jsou uspořádány podle toho, z jaké části zvířete pochází maso.
Publikace v elektronické podobě je k dispozici v příloze. Zájemci o tištěnou podobu si ji mohou objednat u pana Deutsche (olaf.deutsch@mze.cz). Publikace se distribuuje zdarma.
Příloha: Valaši a ovce. Skopové a jehněčí maso (pdf, 31,5 MB, 128 stran) + obálka (pdf, 2,43 MB)
Zdroj: ICBP