Bezpečnost potravin

Shnilé potraviny z obchodů musí rychle pryč

Vydáno: 23. 8. 2002
Autor:

povodeň 2002, likvidace potravin v zatopených obchodech

Zatopené potraviny z obchodní sítě je nutné co nejrychleji odstranit a likvidovat, protože jsou zdrojem zápachu a mohou se stát i ohnisky nákazy. Magistrát hl.m. Prahy v Karlíně vyklízí zatopené prodejny potravin. Vzhledem ke značnému pachu pracují hasiči a vojáci v dýchacích přístrojích. Podařilo se již zlikvidovat potraviny s velkoprodejny Delvita na Florenci a z prodejny Julius Meinl na Invalidovně. Pokud majitel nebude spolupracovat, prodejny potravin se vyklidí násilím, což umožňuje zákon. Ředitel magistrátu Zajíček ocenil obětavou práci studentů Vysoké vojenské školy z Vyškova, kteří při likvidaci nebezpečných potravin v Karlíně pomáhají.

Metro, 20.8.2002, s. 6